Komende optredens

Mairy’s Wedding
Step we gaily on we go,
Heel for heel and toe for toe,
Arm and arm and row in row,
All for Mairy’s wedding.

Deze Schotse folksong verhaalt over hoe vele hooglanders vanuit afgelegen dorpjes, langs heide- en korenvelden, door berg en dal, samen optrekken naar een groot bruiloftsfeest. De zwaan-kleef-aan optocht gaat dansend als een Ierse stepdance op weg, arm in arm en rij voor rij, hun danspassen repeterend voor het uitbundige huwelijksfeest. Er wacht hen een dagenlang feestgedruis met zang en dans, geflirt, veel bier en whisky, en sterke verhalen met een lach en een traan. Een trouwfeest is een moment van rituelen en plechtigheden, maar ook van herinneringen ophalen, afscheid nemen, liefdevolle wensen uiten en nieuwe kansen grijpen.

Springtide kiest opnieuw (zie Waar we zongen) voor een traditional als thematische kapstok van de Iers-Schotse verhaalcultuur: liefde, verbondenheid, overlevingskunst, een mythische landschap, heimwee en bovenal: gedeeld plezier!
Poëtische ballads, melancholische folksongs en veel meezingliederen, in prachtige bewerkingen van muzikaal leider Annette de Haas, nemen je mee naar een fascinerende Keltische wereld

Zondag 22 maart, Utrecht, Prinses Christinalaan 1, Zimihc Zuilen, 15.30-17.30, toegang € 10,-. Kaarten kopen? Helaas, wegens het coronavirus is dit concert (op instigatie van Zimihc) afgelast.

Zondag 5 april, Neerijnen, Van Pallandtweg 1, Stroomhuis, 15.00. Toegang € 15,- inclusief glas wijn of fris. Reservering gewenst, zie hier. Helaas, wegens het coronavirus is dit concert (op instigatie van het Stroomhuis ) afgelast.

Buiten dit programma om:

Zaterdag 28 maart, bij evenement Nederlands Genootschap van Sint Jacob, 15.45-16.15, Fort Vreeswijk. Helaas, wegens het coronavirus is deze bijeenkomst afgelast.

♫ ♫ ♫

Belangstelling voor een spetterend optreden van Springtide in eigen café of zaal? Stuur een berichtje naar boeken@springtide-utrecht.nl. 

Technische faciliteiten:
Versterking is nodig voor gitaar en viool. De zangers zingen zonder versterking. Voor het podiumbeeld willen we gebruik maken van een projectiemogelijkheid (beamer) op een groot scherm of witte achterwand. Sfeervolle verlichting spreekt vanzelf.

Marketing, communicatie:
Alle details, promotie en kaartverkoop, etc. in overleg te regelen.

Medio 2020 besloot een groot aantal zangers te stoppen met Springtide. Idem twee muzikanten. Overgebleven zangers en de muzikaal leider beraden zich op een mogelijke doorstart. Er zal dus een ander soort Springtide optreden dan voorheen.

♫ ♫ ♫

Springtide laat zich graag uitnodigen. Voor een redelijke vergoeding treden we op. Stuur een berichtje naar boeken@springtide-utrecht.nl.

Wij worden vermeld op Folkwijzer.