Komende optredens

 

Mairy’s Wedding
Step we gaily on we go,
Heel for heel and toe for toe,
Arm and arm and row in row,
All for Mairy’s wedding.

Deze Schotse folksong verhaalt over hoe vele hooglanders vanuit afgelegen dorpjes, langs heide- en korenvelden, door berg en dal, samen optrekken naar een groot bruiloftsfeest. De zwaan-kleef-aan optocht gaat dansend als een Ierse stepdance op weg, arm in arm en rij voor rij, hun danspassen repeterend voor het uitbundige huwelijksfeest. Er wacht hen een dagenlang feestgedruis met zang en dans, geflirt, veel bier en whisky, en sterke verhalen met een lach en een traan. Een trouwfeest is een moment van rituelen en plechtigheden, maar ook van herinneringen ophalen, afscheid nemen, liefdevolle wensen uiten en nieuwe kansen grijpen.

Springtide kiest opnieuw (zie Waar we zongen) voor een traditional als thematische kapstok van de Iers-Schotse verhaalcultuur: liefde, verbondenheid, overlevingskunst, een mythische landschap, heimwee en bovenal: gedeeld plezier!
Poëtische ballads, melancholische folksongs en veel meezingliederen, in prachtige bewerkingen van muzikaal leider Annette de Haas, nemen je mee naar een fascinerende Keltische wereld

Zondag 26 januari, Amsterdam, Buiksloterkerk, 15.30. Kerk open vanaf 15.00, met doedelzakspel.
Voor dit concert is de Buiksloterkerk ingericht met lange tafels waaraan u tijdens het concert kunt genieten van een stevig biertje of een andere versnapering. Als bij een Schotse bruiloft is er bovendien volop gelegenheid om mee te zingen en te dansen! Na afloop van het concert kunt u, samen met Springtide, genieten van een echte, homemade Irish stew.
Entree concert (inclusief koffie, thee, limonade): € 10,00 (Vrienden Buiksloterkerk), € 12,00 (normaal). De bijdrage aan de maaltijd bedraagt € 7,50 (exlusief drank). Kaarten concert hier, kaarten maaltijd hier.

Zaterdag 8 februari, Zeist, Torenlaan 38, Torenlaantheater, 20.00. Toegang € 7,-. Zie Programma Torenlaantheater.

Zondag 5 april, Neerijnen, Van Pallandtweg 1, Stroomhuis, 15.00. Toegang € 15,- inclusief glas wijn of fris. Reservering gewenst, zie hier.

♫ ♫ ♫

Op de hoogte blijven van volgende optredens? Stuur een berichtje met naam en adres naar info@springtide-utrecht.nl.

♫ ♫ ♫

Belangstelling voor een spetterend optreden van Springtide in eigen café of zaal? Stuur een berichtje naar boeken@springtide-utrecht.nl. 

Technische faciliteiten:
Versterking is nodig voor gitaar en viool. De zangers zingen zonder versterking. Voor het podiumbeeld willen we gebruik maken van een projectiemogelijkheid (beamer) op een groot scherm of witte achterwand. Sfeervolle verlichting spreekt vanzelf.

Marketing, communicatie:
Alle details, promotie en kaartverkoop, etc. in overleg te regelen.

♫ ♫ ♫

Springtide laat zich graag uitnodigen. Voor een redelijke vergoeding treden we op. Stuur een berichtje naar boeken@springtide-utrecht.nl.

Wij worden vermeld op Koorzoeker en Folkwijzer.