Veelgestelde vragen

Het theaterkoor startte in augustus 2021. Theaterkoor TourBadoer is een ‘troupe’ van ongeveer 17 personen. Als je graag je zangtalent verder wilt ontwikkelen, evenals je podiumdurf, dan biedt TourBadoer je kansen. Je krijgt vocale en theatrale training en mag solo en/of met anderen je kunsten vertonen.
Planning

Natuurlijk, laat weten! Maar we zijn vooral benieuwd naar mobiele folky instrumenten zoals accordeon, blokfluit, bouzouki, contrabas, dwarsfluit, gitaar, klarinet, koperblaasinstrument, mondharmonica, percussie, spoons, thinwhistle, trekzak of viool.
Een rijke bron voor het repertoire is vurige ritmische volksmuziek uit de Lage Landen, Ierland, Italië, Spanje en Frankrijk. Speciale aandacht krijgen Utrechtse opmerkelijke verhalen, personen en drama's, van toen én nu, in eigentijdse tekstbewerkingen. Als theaterkoor willen we werken met een eigen invulling van internationaal bekende melodieën, graag met een Utrechts sausje, waarvoor we ook meer onderzoek gaan doen. En we zijn benieuwd naar jouw inbreng!
Donderdagavond wordt de vaste wekelijkse repetitieavond, van 19.15 – 22.15 uur. Verder moet je het echt leuk vinden om thuis verder te oefenen aan muziek en choreografie. We hebben meestal slechts drie maanden om een mooie korte voorstelling neer te zetten. Bij optredens hebben we geen noten of notities bij de hand, doen alles uit het hoofd. En het zou super zijn als je soms ook inhoudelijk wat wilt uitzoeken, je netwerk benaderen of praktische hand- en spandiensten uitvoeren.
De optredens zullen plaatsvinden vooral in de stad Utrecht. In principe: op een weekenddag, tijdens een koopavond, op een feestdag als er veel kijkers op de been zijn. We mikken op een divers publiek, van voorbijgangers, buren, jonge mensen, ouderen, joggers, zakenlieden, minder mobielen, toeristen, in het donker, voor appartementsbewoners met een binnentuin... Er lopen contacten voor andere optredens. We gaan zowel optreden op straten en pleinen, als in binnenruimtes. En op aanvraag ook buiten Utrecht.
Deelname kost € 140 per half jaar. Vooraf kun je die overmaken op rekening NL82 TRIO 0390 1781 52 ten name van Stichting Springtide, met als mededeling 'Deelname Tourbadoer' en je naam.
Annette de Haas is de artistiek leider en Jos Schuurman en Frans Smolders zijn bestuursleden van de Stichting Springtide.

Stichting Springtide uit Utrecht richt zich op het bevorderen van amateur-podiumkunst in het algemeen en van theatraal-muzikale activiteiten in het bijzonder, door het organiseren van repetities en optredens, het maken, arrangeren en bewerken van traditionele en actuele volksmuziek, het onderzoeken van authentieke bronnen, beeld- en geluidsmateriaal, het geven van cursussen, workshops en presentaties.

Zestien jaar lang was de legendarische mannenzanggroep Springtide de hoofdactiviteit van de stichting (zie foto).
De zanggroep heeft zichzelf in 2020 opgeheven, in de loop van de coronacrisis, middenin een mooie theatertour met Iers-Keltisch repertoire.

Twee zangers hebben het initiatief genomen om samen met de artistiek leider verder te gaan met folky projecten voor mannen en vrouwen.